flama

Flama anlam olarak bayraktan ayrı tutulur. Ülkelerin bayrakları olur, şirketlerin, kurum ve kuruluşların bayrakları olmaz. Kurum, kuruluş ve toplulukları sembolize eden bayrak çeşidine flama denir. Özetle üzerinde amblem, logo vb. işaret bulunan bayraklar aslında flamadır.

Flama Çeşitleri

1- Gönder Flaması : Kurum, kuruluş, şirket veya herhangi bir yapılanmanın yere sabitlenmiş veya portatif direklere astığı flama çeşidi. Gönder flamaları firma flaması şirket flaması logolu flama olarak da adlandırılır.
2- Masa Flaması : Masa üstünde kullanılan küçük flamalar.
3- Makam Flaması : Makam odalarında veya ofislerde kullanılan yaklaşık 2,30 metre yüksekliğinde direklere takılı flama çeşidi. Salon flaması olarak da adlandırılır.
4- Üçgen Flama : İpe sıralı dikilen ve süslemelerde kullanılan küçük ebatlarda yan yana olan flama çeşidi.
5- Takdim Flaması : İç mekanlarda duvara asılan veya araçlarda kullanılan genellikle üçgen şekilde bulunan etrafı püsküllü flama çeşidi. Anı flaması veya hatıra flaması da denir.
6- Kırlangıç Flama : Daha çok iç mekanlarda ip ve sopasıyla beraber duvarda asılarak kullanılan alt kısmı üçgen içe doğru kesimli olan kırlangıç kuşunun kuyruğuna benzediği için bu ad verilmiş flama çeşididir.
7- Takım Flaması : Spor kulüpleri va taraftarlar tarafından kullanılan, spor kulübü flamaları.
8- Parti Flaması : Partilerin logolarının yer aldığı afiş, pankart, sopalı, posterli flama çeşitlerinin tamamı.
9- Sopalı Flama : Her flama çeşidi sopaya takılabilir.
10- Tören Flaması : Daha çok okulların ve askeriyenin kullandığı tören flamaları portatif bir tören bayrağı direğine takılan flama çeşididir.
11- Deniz Kod Flamaları : Denizcilerin kullandığı ve her flamanın bir koda (emir veya durum izahatına) sahip olduğu flama çeşididir.
12- Atatürk Posteri : Atatürk fotoğraflarının kumaşa basılmasıdır.
13- Olta Bayrak : Yelken flama, plaj bayrağı diye adlandırılan özel baskılı flama çeşididir.