As Bayrak olarak bayrak veya flama satın almak isteyen kuruluş ve kişilere satın almak istedikleri bayrak veya flama için yardımcı olmaya çalıştığımız blogumuzda bu konumuz bayrak çeşitleri. Firmanız veya kendiniz için bayrak yaptırmak istiyorsunuz ama terimler size yabancı geliyor veya satın almak istediğiniz bayrak çeşidinin ne olduğunu bilmiyor ya da birden fazla bayrak yaptırmak istiyor ve diğer bayrak çeşitleri hakkında bilgi istiyor olabilirsiniz.

Bayrak Çeşitleri

1- Türk Bayrağı
2- Atatürk Posteri : Atatürk’ün resim ve fotoğraflarının kumaş üzerine basılmış hali.
3- Gönder Bayrağı : Kurum, kuruluş, şirket veya herhangi bir yapılanmanın yere sabitlenmiş veya portatif direklere astığı bayrak çeşidi. Gönder bayrakları; firma bayrağı, şirket bayrağı, logolu bayrak olarak da adlandırılır.
4- Ülke Bayrağı : Yabancı ülkelerin resmi bayrakları.
5- Masa Bayrağı : Masa üstünde kullanılan küçük bayraklar.
6- Makam Bayrağı : Makam odalarında veya ofislerde kullanılan yaklaşık 2,30 metre yüksekliğinde direklere takılı bayrak çeşidi. Salon direği veya salon bayrağı olarak da adlandırılır.
7- Üçgen Bayrak : İpe sıralı dikilen ve süslemelerde kullanılan küçük ebatlarda yan yana olan bayrak çeşidi.
8- Takdim Bayrağı : İç mekanlarda duvara asılan veya araçlarda kullanılan genellikle üçgen şekilde bulunan etrafı püsküllü bayrak çeşidi. Anı bayrağı, hatıra bayrağı bazen de üçgen bayrak diye de anılır.
9- Kırlangıç Bayrak : Daha çok iç mekanlarda ip ve sopasıyla beraber duvarda asılarak kullanılan alt kısmı üçgen içe doğru kesimli olan kırlangıç kuşunun kuyruğuna benzediği için bu ad verilen bayrak çeşidi.
10- Takım Bayrağı : Spor kulüpleri va taraftarlar tarafından kullanılan, spor kulübü bayrağı.
11- Parti Bayrağı : Partilerin logolarının yer aldığı afiş, pankart, sopalı, posterli bayrak çeşitlerinin tamamı.
12- Grev Önlüğü : Gözcü önlüğü olarak da adlandırılan grev önlükleri genellikle sendikaların kullandığı veya miting alanlarında kullanılan ve giyilen bir çeşittir.
13- Olta Bayrak : Plaj bayrağı, yelken bayrak, reklam bayrağı, sörf bayrağı, beach flag gibi isimleri olan olta bayrak dış mekan ve iç mekan kullanıma uygun portatif bir bayrak çeşididir.
14- Damla Bayrak : Olta bayrak gibi kullanımı olan fakat olta bayrağın kesiminden daha değişik olarak damla şeklinde kesilmiş bayrak çeşididir. Flying banner diye de adlandırılır.
15- Otofors Bayrağı : Makam araçlarında kullanılan tampona takılan direğe bağlanan fors bayrağı. Araç makam bayrağı olarak da adlandırılabilir. Plastik olup araç pencerelerine takılan otofors direği modelleri de vardır.
16- Sopalı Bayrak : Her bez bayrak çeşidi sopaya takılabilir.
17- Tören Bayrağı : Daha çok okulların ve askeriyenin kullandığı tören bayrakları portatif bir tören bayrağı direğine takılan bayrak veya flama çeşididir.
18- Deniz Kod Flamaları : Denizcilerin kullandığı ve her flamanın bir koda (emir veya durum izahatına) sahip olduğu bayrak çeşididir.
19- 17’li Eski Türk Devletleri Bayrakları : Bağımsız olarak varlığını sürdürmüş şimdiye kadar kurulmuş tüm Türk devletlerinin bayraklarının bir kaidede birleştirilmiş halidir.
20- Hemail : Tören bayrak direğini tutmak için kullanılan ve bele bağlanan kemerdir. Hamail, hamayıl, hamayır diye de aranabilir.
21- Roll Up Banner : Genellikle fuar ve iç mekanlarda kullanılan kutunun içine otomatik olarak sarılan bir reklam aracıdır.
22- X Banner : Yine kullanım alanı fuar ve iç mekanlar olan açık bir şekilde duruş sergileyen, tutacağı X şeklinde olduğu için bu ismi almış reklam aracıdır.
23- Tattırma Standı : Promosyon standı diye de adlandırılan tattırma standı portatif bir stand çeşidir.